Ahmen fan vad bra! ..

Tjena! 
Jag har aldrig sagt något om att jag inte älskar min häst och jag lär aldrig säga något annat, jag älskar min häst! Idag när jag tränade för Johanna så började inte det direkt bra... Jag kom inte enns in i ridhuset, det var typ inte sådär den kaxiga Zwever som visa upp sig... utan han var mer att han såg spöken överallt. Han var rädd för exakt allt! Johanna fick leda in honom till ridhuset. Och när vi väl var där inne så var allt annat läskigt istället, i detta fall så var det inget att spänna sig för och hoppa till för men han gjorde det endå. Jag menar, väggar och duvor kan ju faktiskt äta upp en och anfalla honom. Haha, tönt... Men när han väl börjar slapna av lite och frusta lite så började, det gick ganska snabbt när vi lyckades komma igång. Det var Ett kryss och ett litet räcke som sedan blev oxer med 22 meter imellan, men Zwever tyckte inte att det spelade någon roll att hinderna var låga vi hoppar två meter över endå. Hehe. Tanken var att "förvirra" honom lite så vi gjorde så att jag la en volt mitt imellan hinderna ibland och ibland rida rakt fram, detta gjorde så han inte visste riktigt om han skulle svänga in på volten eller om han skulle sattsa rakt fram, då var han ju tvungen att lyssna på mig helt enkelt, vilket fungerade ortoligt bra i slutet, vi kom till och med för nära en gång så han fick ta i riktigt ordentligt. Det var nog första gången jag gjorde det med honom. Jag tror den sista gången låg oxern på ca 100-115cm. Zwever var otroligt duktig! Det skönaste att veta med honom är att jag vet att han inte stannar, hur fel man än kommer. I morgon så blir det ett skritt-pass med tanke på hur duktig han var idag. 

Good night!

God morgon!

Nu är hästarna ute och stallet är fixat, jag har tänkt att rida till ridhuset en sväng idag, kl13.00 så är Johanna där och hjälper mig, jag är otroligt tacksam för! Zwever gick grymt bra igår. Jag har aldrig ramlat av Zwever, men i fredagen den 4/5 fick smaka på grus... Jag vet inte vad som hände? jag tror han blev rädd för något, för han börja trippa som bara den! och jag red barbacka, och innan jag vet ordet av så bocka han två eller tre emorma gånger och jag låg på backen och ser min häst rusa in i på en liten väg i skogen. Där var ett sånt ögonblick som jag nästan insåg, "Jag kommer aldrig hitta honom igen, nu är han borta" men han stannade kanske 300-400 meter in på den vägen. Jag prassla lite i fickan och vissla på honom och han kom imot mig igen, vilken lättnad. När jag fick tag på honom så insåg jag hur jäkla ont jag hade i vänster höft och axel. Men jag hade mitt hjärta och och det var allt som spelade roll, jag hittade en sten jag kunde hoppa upp på och upp på häst ryggen igen och forsatte rida som om inget hade hänt och Zwever hade sina öron vasst pekande framot och sitt vanliga nyfikna beteénde. Detta är första och absolut inte sissta gången jag ramlar av honom, det kommer hända minst 94 gånger till men om man ser ifrån min synvinkel på avramlingar så är det något som alltid kommer ingå i ridsporten. Förra söndagen så var jag i ridhuset med Emmely och körde ett litet hopp-pass, Både Zwever och Hero var på hopphumör kan man ju säga, Vi ställde upp tre hinder en oxer, ett kryss och ett räcke. För Emmely slutade det på 95cm och för mig 105cm, Zwever var ortoligt duktig! utom när han får för sig att bara trycka på och tar två - tre stora galoppsprång och hoppar av typ fyra meter innan, det är lite obehagligt ibland, speciellt när det var en breddad oxer på 105cm... Men, men jag tänker inte på det längre, jag är van nu. Det är bara efteråt som dom tankarna kommer. 
Älskade häst... ♥

Nu blir det frukost!
 
Zwever sa att han kunde ta låånga steg! Hihi. 
Over and out!

Nu så...

Nu är jag tillbaka efter en låång pause. 
Vi håller på att avrunda här på lovskolan. Ja jag går på lovskola för att försäkra mina betyg. 
I onsdag så fyllde jag år, WoopWoop! Då lyckades min bror och hans flickvän lura med mig till Trollhättan och så piercade jag tungan, Aj! Jag har inte ätit på 2 dagar nu och svullen och ont gör det, men jag har alltid velat ha tungpiercing sedan brorsan gjorde det. 

Zwever har även vilat nu i 2 dagar, det är han värd! för han har gått som en klocka! På långfredagen så var ridhuset ledigt hela dagen och det var helt tomt så jag och Emmely red dig en sväng och vi satte upp något hinder, första gången jag hoppade Zwever i ridhuset på Merk. Det slutade på en oxer på 105cm, visst att jag bara kunde höjt och höjt och höjt men det är en bit hem att rida tillbaka och för mig är aldrig höjden målet utan resan dit. Jag vet att Zwever kan, och jag kan, och då har jag inte något att bevisa, så långe jag vet. Zwever har ju bara bott hos mig i 5 månader, varför stressa?  
Och efter långfredagen så har han bara gått som en klocka! Han har blivit en riktig arbetsmyra, bokstavling talat.
Han är perfekt! undebar och lyhörd! Han är ju världens bästa häst trots allt ♥ 
 
Jag ska till honom idag och rida igen, jag planerar faktiskt att rida till ridhuset imorgon med, Då kanske det blir lite film och bild?

Jaja, nu ska jag gå hem. Hörs sedan! 

RSS 2.0