Är med och tävlar om ett Dyon träns!

Var med och tävla du med !
Så snyggt träns !  
http://caroline.webrider.se/bloggtavlingar/bloggcrew-tavling/#comments

Godmorgon!

Ska gå till skolan nu, och hur kommer det sig att jag är så pigg nu då? Jo det var ju såhär att hovis skulle komma till stallet klockan 08.00 men han fick en besiktings tid för hans bil så han kommer i eftermiddag och fixar. 
Jag gick ju upp 05.45 och var ju helt klar klockan 07.00 för att jag skulle ju direkt till skolan efter stallet så i en timme nu så har jag inte gjort ett skit. 

Godmorgon och god fortsätting på dagen då! 

Bus-häst!

Var ledig ifrån skolan idag, så jag passade på att städa igenom hela stallet vilket blev riktigt fint! 
Jag hade tänkt mig att skritta Zwever i skogen idag men han var så jäkla pigg och glad, det räckte med att hoppa över ett litet dike så sa det "Skutt, Skutt, Bock" och barbaka var jag också men det är tur att när han är på sånt humör så är han ortoligt känslig och snäll. Han gör det inte för att vara elak utan han är bara glad och han ger även mig ett gott skratt när man sitter där på hästryggen! Hihi, så idag har det vi bara ridit runt och inte gjort någonting, det var en riktigt härlig ridtur idag.
 
I morgon kommer hovslagaren kl:08.00 och skor Zwever och så behöver Yes's hovar raspas av lite så det blir att vara uppe med tuppen i morgon, God natt på er! 

Nu är det sökt iallafall ..

Nu så har jag sökt till gymnasium iallafall, oväntat men det blir nog bra ska jag se. Trode inte alls att det var det gymnasiet jag skulle välja. Men det blir nog bra, så länge Zwever kommer trivas så är det bra. Ska ju gå högskola i vilket fall så domma tre åren som kommer blir förhoppnings vis nice! Vill inte berätta vilket jag har sökt till än fören jag vet att jag kommer in men det är naturbruk iallafall, får tillgång till paddock, ridhus, fina hagar, fint elev-stall och trevlig personal. Finns ju hur många naturbruk gymnasium som hellst som har dom här tillgångarna så ha inga förutsatta meningar om detta för detta kommer nog oväntat för alla. God natt allihopa! 
Snyggt smile jao! 

It's friday, it's friday!

Fredag! 
Den bästa dagen på hela veckan! för då vet man att man är ledig nästa dag, visst att lördag är man ledig med men då sover man till söndag och söndag en dag som man bara är deprimerad på för att man vet att det är måndag nästa dag...

Jag hade världens marddröm inatt också, jag drömde att jag var och skugga på världens bästa gymnasium och det var verkligen jätte vackert och det ända som krävdes var att ha "E" i alla ämnena och jag hade "C" i alla änmen men kom inte in endå för att jag var blond?!  Jaja, i drömmar kan verkligen allt hända.

har även ridit Zwever idag, Det gick sådär tycker jag, han var stel och lite hård så ville han igentligen inte arbeta idag tror jag. Men jag tog det väldigt lungt och tog det mest i skritt och lite trav imej att han inte idag, så skritta vi en bit efter det korta ridpasset som vara i 30min? 
Så jag myste mycket med honom efter ridpasset istället så får vi se hur han är i morgon. 

Ska ner till stallet nu igen och kolla hur läget är där nere sedan drar jag till pappi! 
Hejdå!

Trött, läxor, tankar.

HejHej! 
Som rubriken lyder: Jag är otroligt trött, ska bli gott att ta igen sig nu till helgen. 
Jag har inte heller varit i stallet idag då jag har haft läxor och göra, Jag tror jag har bestämt mig vilket gymnasiun jag ska söka till, men det säger jag inte än, jag vill vara säker innan jag säger för mycket då det är otroligt mycket som måste göras och säkras om jag ska välja att gå på det gymnasiet. Samtidigt så tror jag att jag är rädd, flytta, otroligt mycket plugg och slit, men valet är inte säkert än så jag får inte säga för mycket men detta är otroligt jobbigt att välja gymnasium, jag trodde aldrig det skulle vara så svårt men jo, det är det. 

Imorgon så ska jag rida min älskling! jag vet inte riktigt vad jag ska ha för övning bara. Det kommer jag nog på imorgon, Godnatt! 
 

Tjollahopp!

Jag måste säga att sånt här väder vill jag ha varje dag på vintern, visst det var -15/-20C° ute men jag frös inte någonting idag, för solen sken och var helt vind stilla. Jätte vackert var det att rida idag. 
Måste säga hur jävla duktig min häst var idag! Det finns inget mitt i mellan när man rider Zwever, antingen går det super bra eller katastorf. Idag var det super bra. Jag red mycket styra och ställa idag och det gör man som enklast på 8-volt, vilket var lite fundering för honom då han har lätt att ta upp huvudet när man byter varv, men det släppte nästan direkt. Pigg var han också, otroligt frammåt och arbetsvillig, vilket gjorde att passet blev ännu roligare, fick även fram ett "magic moment", jag vet inte riktigt vad som hände det gick väldigt fort, han drog iväg i full trav och fortfarande i arbetsform, jag vet inte hur jag ska beskriva det, jag såg bara skuggan och det var så jäkla snyggt, jag tappade till och med takten i traven? Han gjorde aldrig om det igen men det var ganska coolt och jag blev väldigt förvånad. Jaja, snyggt var det iallafall och det var en go känsla. Hanns ras är ju riktigt snygg med deras luftiga gångarter.

Ridlektionen var också bra, fick ju lille Tubel på lektionen och gick ganska bra! 

Det var lite som denna traven, jag kanske överdriver men det kändes mycket som det.
Ps! min häst är grym! 
Godnatt! 

So, hell yeah!

Tja, rast med datorerna. 
Det är sjukt irriterande att jag inte kan ha min dator här på skolan för den är på lagning. 
Det är ju inte så konstigt med tanke på så mycket bröte jag ladda ner på den ;) men Scch om det. 
Om man ska gå in på So:n så är det faktiskt riktigt kul! Men religion är seegt... Jaja. 
Men vi är ju så inne på att arbeta också... Här har ni beviset! 

21 Januari 2013

Hej! 
Jag försöker hålla igång bloggen så gott det går men det är fullt upp hela dagarna, efter skolan så är det sällan jag kan få sätta mig ne utom när det är middag då. Idag så har Zwever fått vila och haft en riktigt lungn dag, då jag har voltigen idag. Jag ska sluta voltigen har jag tänlt mig, jag vill vara med Zwever på måndagar, visst att jag kan åka till honom den lilla timmen som är imellan men det hinner jag knapt göra klart stallet på eller att rida är inte enns en tanke, för då blir jag bara stressad vad klockan är osv. och om jag blir stressad så påverkas Zwever väldigt mycket av det, så det är en rätt meningslös timme där jag hinner vara med honom. Så det är smartare att ha en länktan efter honom tills i morgon, och i morgon så har jag tänkt mig och rida också, om vädret tillåter oss så att säga. 
 
Johanna kom inte idag, hon kommer på torsdag prata vi på. Det spelar inte någon roll vilken tid eller dag hon kommer jag är bara glad att hon vill hjälpa mig. Jag har lastat Zwever två gånger själv, utan att stänga luckan då. Det har funkat riktigt bra tycker jag, han har tatt det lungt in och lungt ut så jag tror inte han är så nervös/orolig för det längre.
Måste sova nu, annars så kommer jag inte upp ur sängen i morgon.
Godnatt! 
 

Sorry, blogg pause.

Hej igen!
Efter att haft 3dagars blogg-pause så orkar jag blogga igen. 
I fredags så var jag med Emma och sov över hos henne och Zwever fick vila, på lördsagen blev det en låång skritt tur med Emmely och idag lika så. Imorgon så kommer troligen Johanna igen och lasttränar Zwever igen. Det går framot. 
Det blir ett snabbis inlägg nu för jag är så hilma trött och har massa och göra hemma så hej då/godnatt! 

Brrrr..

Är det bara jag som fryser som en kinesisk nakenhund i Nordpolen? Jaaaa... 
Det är bara 2- ute nu och till helgen så ska det bli 12- ?! Jag kommer dö. 
Jag är jätte,jätte trött och kall så idag får Zwever vila, jag tror inte han har vilat på en vecka nu? så det blir lagom för honom att vila idag. 
Till helgen så ska jag sova ut, typ gå och lägga mig 21.00 och gå upp kl 12.00 någon gång? Då kommer säkert mamma och väcker mig vid 9-10 tiden.. standard. 

I morgon är det även den värsta dagen som finns i skolan, men när den slutar, FREDAG! 

Om planerna håller så ska jag sova över hemma hos Emma imorgon, men så kommer säkert mamma säga nej.. standard. 
Jag känner att jag pekar ut morsan lite, hehe! Men mammor får man göra det med ;) 

Ska ner och göra klart stallet nu, tjao! 

Lastträning + blondiestyle!

Seriöst, jag suger på upedate... Ååh. 

Iallafall.., igår kom Johanna och hjälpte mig att lastträna Zwever, det gick förvånansvärt bra! 
Johanna testade först och han vill inte först men det gav sig. Han gick in och backades ut, gick in, backades ut, in, ut, in ett flertal gånger. Det gick ju bra med det iallafall men det var när Johanna skulle flytta mellanväggen lite som han fick ett himla humör på eller kände sig trängd, vet inte varför han gjorde det men det var väll antadligen något som inte kändes bra för honom men han började kicka mot mellanväggen och jag som känner honom tyckte det verkade jätte konstigt när han kicka när Johanna/mellanväggen kom nära hans bakdel för så mycket jag har klängt och kramat, borstat, flätat hans rumpa och svans har han inte enns vikt öronen bakot. Men, men det kommer bli bra, jag tyckte han var duktig igår iallafall! för sisst gång så gick han inte enns nära transporten nästan när vi försöke, han stod på rampen och hade tanken: -'Jag tänker inte gå in'- typ. Så jag vet att han försökte, även om det hade sina gränser. Johanna skulle komma nästa måndag också och träna honom. Jag ska även göra sådär "basic" i morgon, in, ut, in, ut osv :) 

Zwever gick jättebra på ridpasset idag med, jag red ut barbacka och vi red i bara skritt och trav då nu när det snöar igen så får han "snöstyltor" men mamma ringer hovlagaren i morgon så får vi se när han kan komma och byta skor + fixa i snösulor :) 

Jag sprang även in i en dörr på skolan igår också... Det är bara något sånt dumt jag kan göra... Skadade knät gjorde jag också, standard. så jag har ont i det fortfarande NICE!
Jaja, god natt!

Tjena kompis det går bra nu!

Blev inte någon lasttränong diga, Johanna kommer nog i morgon istället så det blir bra.
Jag är faktiskt nervös för sisst gång var Zwever inte alls nöjd, men det kommer gå bra... Jag är inställd på det iallafall.

Igår red jag och Emmely, idag red jag och Emmely. Vi rider med varandra så fort vi hinner (alltså på helgerna) så det är kul. Det är alltid roligt att ha någon att prata med när man är ute och rider, visst det är väll okej att snacka lite med Zwever med men han ger inte så bra svar ;)
Iallafall så var det en pigg och glad Zwever som var överallt och ingen stanns i början, han lyssna inte, han bara trippa och trava, men efter en stund så fick jag allt hanns uppmärksamhet.
Vi red en stund i skogen och vidare till ett stort gärde som jag och Emmely börja arbeta på en liten stunt. Imej att han var piggpiggpigg så utnytja jag det för stunden och använde det lite i galoppen genom att inte få det framot så fick jag det uppot och samlat och fint, gjorde något galoppombyte på 8:volt, imej att jag inte hade testat det på honom änn så var jag tvungen att pröva medans energin fanns där och det behöver jag inte träna på för det kunde han galant själv... 
Så det var ett roligt ridpass, inte så seriöst men lite jobb blev det utav det.

Jag är verlkligen så sugen på att hoppa... Inte hoppa över en stock i skogen utan ut och hoppträna. Jag hoppas att det ger resultat med lastträningen i morgon så inom sin tid jag kan ut och träna någon gång för tränare. Nu när man har börjat få erbjudanden att få träningar utav några av min favorit tränare här i trakten. Jaja, det får ta den tid det behöver för Zwever att trivas med att åka transport. 

Får väll berätta imorgon hur det har gått, Tjaa! 

.

Fredag! 
Det blev för mörkt idag så jag och Zwever, Emma och Yes red bara i ca: 30min eller någonting. 
Men Zwever gick galant i sritt och trav iallafall. 
Och Yes och Emma hade lite bus, det var ett tag sedan Yes blev riden ju så det var en pigg tjej! 
Stallet fixat, nytt spån och hö har kommit idag så då slipper jag tänka på det, hovis ska komma om någon vecka också, så allt rullar helt enkelt.
På söndag kommer Clara och Min tränare och hjälper mig med last-träningen med Zwever! härligt!! 

Är med Emma nu så det blir att åka till pappa och se vad som händer. Kommer sluta med att vi båta sitter med en stor godispåse och film. Standard..... 
Ha det gött! Puss♥

2013-01-09

Denna dagen i skolan var väll helt okej tycket jag, det är nog bara för att det var kort dag så jag kom till stallet kl:14 .00. Så hade jag ju en tanke att jag skulle rida barbacka vilket jag gjorde och så skulle vi ta en låång ridtur men Zwever ville arbeta kändes det som, han var så mjuk och frammot samtidigt som att han var uppmärksam så det blev ett super bra pass och han var kanon fin! Min duktiga lilla polle♥ 
Senare så blir det träning på ridklubben, jag få alltid en känsla av att det går jätte bra när jag rider själv, men på lektion så går det åt pipan. Jaja, får se hur det går sedan. 

Nu så blir det mat och sedan får hästarna komma in, sen blir det träning. Shao! 
Hihi, kolla vad kort hår jag hade för 2år sedan. 

Bla, bla & bla...

 
Rubriken är min samman fattning av 1:a dagen i skolan. Hihi, nejdå det var allt trevligt att behöva gå upp kl:7 på morgonen och stressa iväg för att komma i tid. Det är som vanligt igen, men en sak som var possetiv var att träffa sina saknade vänner och en negativ sak är att vi har satt igång med dom nationella proven... Men det är bara att go for it! 
Det har börjat ljusna sakta men säkert har jag upptäckt då innan jul-lovet så kunde jag inte rida för det blev mörkt för fort men nu hinner jag rida i ca: 30-45 min iallafall, så det är bra!!! Med andra ord så hann jag rida idag, vilket gick ganska bra, inte lika bra som igår men det var ett godkännt rispass. Det började bli mörkt och då tyckte Zwever att det var lite obehaglingt så jag slutade när det var som bäst och skritta hem igen.
Imorgon så slutar jag tidigt så imorgon funderar jag på att bara rida barbacka och skritta en långtur bara för att det är lungt och det är så det ska vara ibland + att jag har träning på kvällen där på så om man ska orka allt får man göra lite av allt men ordentligt.  Nepp , bed time... Sleep well every body! 

Bättre kunde det inte bli, bytt bett!

Tjena! Idag så bestämde jag mig för att byta bett, vilket gav ett skitbra resultat. Jag hade ju pessoa först och han lyssna jättebra på det men jag vill inte ha ett bett som ger någon form av hävstongs effekt, visst i hoppningen är det bra för att han blir såpass pigg men till vardags är det lite onödigt och jag använder mig helst av snällare bett om det inte är så att hästen är av behov av ett starkare bett, men det har varit bra att ha haft det nu i början när jag inte kände honom så bra. Iallafall så bytte jag till ett vanligt 2-delat bett med lösta ringar och det gav skitbra resultat, jätte härligt var det att rida med det, bättre kontakt fick jag och jag fick även en good feeling, han verkade gilla det också. Så det blir det bettet fram över, samtidigt så är jag lite sugen på att testa ett rakt bett med fasta ringar. Men jag rider med detta ett tag fram över så får vi se vad vi hamnar på sedan. I övrigt av dagens ridpass så gick han faktiskt riktigt bra, det var inget krångel eller bus och han var uppmärksam nästan hela tiden tills det kom en hare som var "livsfarlig" Jaja, allt kan hända. jag är nöjd med dagens ridpass, hoppas han är lika duktig i morgon med, vilket jag tror att han kommer vara :) 
nepp, ska sova nu, det är ju trots allt skoldag i morgon... Blää säger jag åt det. 
good night every body! 

So true...


Långtur på Zwever och Hero!

Jag och Emmely har nog ridit säkert minst 7km om inte mer idag.
Det börja med att jag och Emmely ville hitta nya ridvägar så vi red red en liten bit på 70' vägen så hittade vi in infart som vi inte hade en aning om vart den lede men det såg ut som den inte hade något slut, givetvis så hade den ju ett slut men den sluta vid ett enormt gjärde som såg jätte fint ut jämt underlag, ingen lera och fast mark. Så vi red på gjärdet och det var "no end" liksom. så vi red hur låångt som helst verkligen och hur fint som helst var det! 
Så jag och Emmely har verkligen hittat en fin ridväg. Vi hittade även en jätte fin runda inne i skogen också som var ett gammalt traktor-spår som hade växt igen med gräs så det var lite att rida in i en saga, vi red in en liten bit men vi ville inte rida så långt in i skogen då det är fortfarande är älg-jakt så vi får ta det i februari istället. 
Så vi har verkligen hittat ett nytt område att rida på och det finns nog hur mycket vägar/stigar som helst att hitta där om vi bara får tid och fina ljusa dagar på oss.

Zwever älskar verkligen att rida in i skogen eller bara få sträcka ut sig gemon att galopera på ett gjärde, det vara flödar upp ny energi i honom och inte ett öra pekar bakot, det är nästan som om han har limat fast öronen så att dom bara kan peka framåt. Det är verkligen kul då för den glädjen Zwever får får även jag med och så gör ju bara saken bättre att man har sin bästa vän som galoperar brevid en som man kan prata och skratta med samtidigt. Jag länktar verkligen till sommaren då jag och Emmely bor ju ca 15min ifrån varandra (i skritt-fart då) så då ska vi rida bort till ett drömställe där det är jättefint att bada med hästarna. Där har det varit en ko-hage en gång i tiden så det är aldrig någon där och det är långt ifrån något hus så det är ju ingen risk att det kommer någon dit, så sand hela vägen ut i vattnet så men behöver inte vara orolig vad hästen trampar på. Åh lääänktar!

Kom och tänka på att alla inte kan veta vem Hero eller Emmely är så här är en bild iallafall.
Den bruna hästen är: Irack med Emmely på.
Den grå ponnyn är: Hero med mig på.

Imorgon så ska jag och Emmely rida ut med varandra igen fast då tar hon Irack då och jag tar som vanligt min bebis♥
 

Inventering!

Inventerat har jag gjort på konsum!
Kom på ordet nu så jag var tvungen att göra ett snabbis inlägg.
Ska sova nu så god natt på er! 


Haha, lille busen!
Lägg märke till att han gör nästan lika dant med benen på båda bilderna.
Puss hej!

Underbart!

Idag så gick det så mycket bättre med Zwever! 
Visst imej att vi slutade dåligt så började det dåligt såklart men det var att bita ihop och så red vi ut i skogewn och sedan mötte vi upp Emmely så att vi red med varandra en stund. Emmely började arbeta sin ponny Hero på gärdet och det var jag inte alls sugen på imej att det gick såpas dåligt igår men jag satte igang lite grann och det var det bästa jag gjorde idag tror jag, lika glad och arbetsvillig var han som vilken dag som helst. Det var en riktig lättnad kan jag ju säga.
Nu ska jag göra klart stallet, vid kl:17.00 så ska jag till konsum och hjälpa till att tjäna pengar åt ridklubben efter det som har hänt (jag kommer inte ihåg vad det heter vad vi ska göra men något ord är det).
hej så länge så kan jag ju berätta sedan vad det var för ord.
Fina killen♥
 



Så snyggt!

Jag har gått och blivit kär i vit, svart och guld! 
Det är verkligen så snyggt! Så jag planerar lite på att investera det på Gbg horse show kanske? ,eller jag vet inte... Jag kommer vara lite till och från och sedan så kommer det säkert inte bli något utav det. Ja, det är nog så det kommer bil. 
iallafall är detta så grymt snyggt så jag tror jag dör snart♥
Visst är det snyggt ?! Åh, 



första inlägget för 2013.

Hejsan! , 
Konstigt det kändes att skriva "2013"... 

Idag så har det inte funkat så bra mellan mig och Zwever. Jag vet igentligen anledningen varför han var så oarbetsvillig, det var så att jag vill att Yes ska kunna vara ute medans jag och Zwever ska ut och rida, så jag försökte lite smått. Yes tog det bra och brydde sig inte så mycket men Zwever kände sig stressad och han kunde inte veta var kompisen var. När vi skulle ut och rida så gick det inte heller bra, han tänkte bara på en sak, han skulle till Yes det vara bara så, så han drog iväg några gånger och så var det lite bus men det tror jag inte var inte för att vara elak, det var bara lite skojj på vägen. 

Det var inte konstigt att det blev som det blev men det är något som vi ska träna på, kvittar hur lång tid det tar. 
Jaja, det gick inte så bra idag men det kan inte gå som en klocka varje gång så kommer det säkert gå bra imorgon.
 


RSS 2.0