Coola grabbar i stan!

Hejsan! Det har varit fullt upp de senaste dagarna, i tisdags så blev det totalt fyra timmars bilresa och han inte blogga för det blev för sent. I onsdags så är det ju Zwever direkt efter skolan och efter honom/stallet så har jag ju träninig.
I tisdags så åkte vi och lämnade lilla Yes, men hem fick vi med oss ennu mindre små killar. 
Nalle och Palle åkte med oss tillbaka i tisdags kväll. 
Tycker dom är två stycken riktigt coola grabbar! 
Eller vad säger ni? 
 
Lilla Nalle!
Lilla Palle!
 
Hihi, Zwever bjuder på en snygg pous! 

Ska snart ut och rida Zwever, Planerar att tömköra någon av dom små också, men det får jag se om det blir någon tid över.

Hej då lille kompis!

Imorgon åker lille Yes hem igen, det har varit kul att ha känt en så rolig ponny. Hon är så otroligt snäll men kan snabbt få för sig att busa till det lite, som den gången hon lyckades rymma ut ur boxen men inte kom så långt. Hon hamnade utanför stallet där gräset stoppa henne. Ha ha, hon är riktigt go den ponnyn. 
Men jag tror hon har längtat hem till dom barnen som pysslar om henne och rider henne. Imorgon så åker hon  till sitt hem igen. Istället så kommer det hem två stycken coola mini-shettisar hem till oss som sällskap åt Zwever. 
Så idag så har jag gjort iordning transporten och packat ihop hennes grejjer.

Hejdå buse-kompisen! 

Snyggt!

Jag älskar den nya designen på schabrak ifrån HV Polo, ni kanske märker att jag älskar för det mesta HV Polos produkter? Det finns massor av färger på denna modellen schabrak men domhär fyra som jag fastnade för. Tankarna bara rusar, tänker hur snygga domhär färgerna är på tävlingsplatsen. 

Som denna blåa outfit, så jäkla snygg! 
 
Eller denna röda?, Jag älskar små detaljer som ger stor betygdelse! 
Tex, jag är inte så förtjust i Ayr8 hjälmarna men detaljerna gör det snygga i outfiten! 
(sorry för dålig kvalité på den röda outfiten)
Eller den här? 
Åhh, jag kan sitta hela dagen och kolla efter snygga outfit's för domhär schbraken.
Och slutligen den oliv gröna! 
Härlig färg om man frågar mig, den är ganska ovanlig också, det är inte många som har denna gröna färg på sin utrustning, synd.



Sorry, jag har blogg-kaos...

Hejsan, jag har problem med bloggningen, jag får ingen bra start på inläggen och det blir inte enns förståligt.
Jag har försökt att blogga och jag har skrivit inlägg, men dom har hamnat i "utkast". Det blir helt enkelt inte bra. Det är ju inte direkt kul att läsa bara om vad jag bara har gjort på dagarna och då sätter det liksom stopp på hela skrivandet.
Iallafall, den i torsdags gick Zwever som en dröm jag fick verkligen tag på honom, han slängde sig inte fram ifrån skritt till galopp utan det var riktigt fina fattningar, samlat och lungt, det som jag blev mest stolt över det vara att det brukar bli så att i galoppfattingen/arna så brukar det bli väldigt mycket frammot men nu blir det uppot, inte bocksprång utan samlat. 
I fredags så red jag inte, det var för kallt. 
Idag så blev det långtur med Emmely. 
Finns inte så mycket mer att berätta, jätte tråkigt, men ska försöka. Detta stoppet om bloggningen kommer släppa, det behöver bara tid. 

Uppe i tempo, hela dagen...

Hejsan! Idag har det varit full rulle hela tiden, 
Kl:07.20 var det ner till stallet och fodra. 
Imellan här käkade jag frukost.
Kl:10.30 Ut med hästarna.
Sedan bar det av till ridklubben för att hjälpa till på "pysseldagen" för åldrar mellan 6-12 år. Det var lekar, det var voltige, det var ridning, det var mat och det var ryktar-tävling. Tror barnen hade jättekul, jag hoppas det iallafall. Sedan så behövde några av ridklubbens hästar ridas så jag, Clara och Evelina tog var och sin häst och red i en timme eller något, sedan åkte jag hem och red min lilla pålle som gick som en klocka idag!, även att han har vilat i två dagar nu. Visst att det var lite tjaffs i galoppfattingarna då och då men i övrigt så var han jättefin! 
Gjorde iordning honom och släppte ut han och sedan gjorde jag stall sysslor. Jag han att sätta mig ner en stund och käka mat och ta in hästarna, sedan! bar det av till ridklubben igen för veckans träning som var teori så vi klippte hästar. Jag kommer lite sent ner till stallet idag då jag kom hit till mormor och morfar vid kl:20.50 så nu sitter jag och väntar på att Mash:en ska bli klar. Efter denna dag så förtjänar jag en låång kvällsmat och en liten vilo-paous, sedan upp ingen! pigg som alltid för morgondagens fodring! 
Hejdå! 
 

Never lose hope, otherwise pick it up again.

Idag var det sissta dagen på lov-skola, så nu har jag äntligen lov! 
Hade grönt kort kursen igen idag, det är jag och alla -99:or... Jaja, bara jag får det gjort så jag slipper tänka något mer på det, det är ju bara torsdag och på fredag gör vi provet så är det klart. Sover över hos mormor och morfar inatt så jag kan komma upp i tid till stallet och bara vara där hela dagen. Gött! 
God natt! 
 
Bild ifrån första dagen när han kom. Min lilla älskling ♥

Är med och tävlar

Är med och tävlar på http://henrikbarry.se/ 

NO RUBRIK.

Hejsan, 
Det är första dagen på lovet och jag går upp till skolan som ingenting, lovskola är nog det värsta man kan tänka sig, men det är väldigt bra, man får ju träna på det som verkligen behövs, jag jobbade 5 timmar matte idag och det är ju jättebra! 
Zwever fick vila idag då jag hade gröntkort kurs idag också, så jag slutade skolan 15:20 och kursen börja 17.00 vilken jag kände att det blir bara fel om jag stressar mig igenom allt så jag har tyvärr varit stallfri idag. 
Ska gå i sängs nu, God natt! 

Söndags - Longering

Jag känner att jag ligger en dag efter just nu... 
Men, men. Igår så longerade jag min lille pojk. Det var inga problem kan jag säga, jag stog typ bara i mitten och gav komandon. Han var jätte duktig, det märktes att han var van vid att gå på lina, det var ju nästan löjligt lätt med honom, det var bara tycker jag, för det händer ju att man inte alltid har tid eller om man har skadat sig så är longering ett väldigt bra träningsmoment. Igår så var det bara mer som ett prov hur han fungerade, och det fungerade ju bra. Nästa gång så kanske man kan sätta på en enklare hjälptygel så han söker sig nedåt. 
Lite bilder på gårdagens pass.
älskar verkligen hans man på detta kortet, tycker det är så charmigt ♥

Lördags - Ridning.

Red Zwever igår, Det var basic igår med men det behövs, Zwever har blivit jätte lungn det senaste, det började jag lägga märke till någon dag efter vi börja ge Irish mash till han. Visst att han har kvar energin men den är lite mer kontrollerad om man säger det så, han lägger inte energin frammot eller uppåt utan han håller den över hela ridpasset och han lyssnar jättebra! Visst att det kommer lite glädje-skutt då och då men det är bara bra att han tycker det är kul. 
Det kommer lite bilder nu, det ser inte så bra ut och min sits är kass, jag måste, måste träna på min sits, det är det som är så bra att bli fottad för då vet man var man måste tänka på. Det var mer känslan som han levererade som var fantastisk, han var lungn, mjuk och lät mig få en jättebra kontakt med han och det var det som spelade roll igår.

(slutet av ett så kallad glädjeskutt)
# liten bildbomb.


 

Har massor att berätta, we take it in 3 steps!

Okej! , 
Jag gör såhär att jag gör tre inlägg för varje händelse, det blir bara rörigt om jag ska försöka blanda ihop tre olika händelser och tro mig, det blir inte bra om jag ska försöka med det.
 
 
Ni har säkert märkt att det har varit ett himla tjat om HV Polo's förbygel/martingal, jag har ju varit otroligt sugen på en sådan länge nu men den finns nästan igenstans att köpa. Jag kolla runt på internet och hittade en sida som hade denna förbygel och jag blev helt till mig, jag blev helt enkelt tvingad att köpa den! visst att jag skulle spara till Gbg horse show men nu var det ett undantag, så nu har den kommit hem, prövad och klar för andvändning. Supernöjd, jag hittade den! Jag tycker den är skitsnygg, så jag är jättenöjd när jag ser den, kommer säkert hitta hoppgjorden nu också, då är Gbg Hs budgeten slut. 
Hihi, min lurviga lilla björn! 
Ps! han ska klippas snart. 

#soft #friends #cocies

Tja, blev inget inlägg igår, jag hade lite annat för mig. 
Red Zwever igår och han var jätteduktig, han ansträngde sig verkligen! förutom när vi kom till högergaloppen,
det var nog jag som gjorde fel tror jag, vet inte men jag fick bara 2 klockrena galoppfattningar varav 5? 
Det var dom 2 sista som blev bra så vi avsluta rätt, men man blir genast fundersam när man rider på volt och man fattar rätt och hästen fattar andra galoppen? Det var nog jag som var slarvig. Jaja, igår var planen att gå på bio, men det blev ändrade planer då Emma drog sig ur, så jag åkte hem till henne och kollade på "water for elepants" och "the impossible" Jag grät och jag grät och jag grät, hela tiden!, sedan sa jag att jag inte ville kolla på mer depp-filmer så vi satte på "Ice Age 4" den var bra! Man blir aldrig för gammal för Disny filmer♥
När klockan var tolv så spela vi "just dance 4" till klockan fyra någon gång, då sa vi att det var dags att sova. I morse så vaknade jag 08.40? jag tvingade mig själv att somna om även om jag var pigg då och sedan vaknade jag 10.15 och smsa mamma och sa att jag ville hem, så nu ska jag käka frukost och ut och rida min undebara polle. 
Ikväll så taggar jag "Die hard 4" på bio! den hade ju trots allt världspremiär i torsdags och jag har sätt alla filmer så varför inte se 4:an också. Samtidigt tycker jag om dom filmerma. 

Nepp, ska göra något vettigt så vi hörs senare!, puss! 

Some pictures ♣

Man fattar ju väldigt lätt vilka som är mina favorit bilder då dom kommer oftast om och om igen. 
Men jag ville klargöra för er vilka bilder som lär komma igen och igen och igen, 

Snyggigen, 
otroligt onödigt inlägg men det kallast utfyllning...


 

Lungt, långsamt, tar tid.

Ja, det är ungefär så som det var idag. 
Zwever fick vila idag, jag kan allt leva på den känslan lite till som han levererade igår. 
Som sagt, "hamstern springer men hjulet snurrar inte" idag heller så jag hoppas att jag kommer upp på hästryggen imorgon. Eller vi säger att jag ska upp på hästryggen i morgon, kvittar hur trött jag än är, jag ska upp! 

Imorgon är det sista skoldagen sedan är det lov! efterlänktade sportlovet, jag förstår inte varför det heter just sportlov för jag tror ingen är så kreaktiv och går ut och joggar eller äter sund kost eller något liknande, förutom vi hästmänniskor som rider varje dag och dom som har regelbunden träning av annan aktivitet, annars så tror jag dom andra övriga inte gör så mycket under sportlovet. Nepp, jag är sen till kvällsfodringen (8min) så nu får jag skynda mig ner. Tjao! 



Trött,

Hejsan. Jag vet att det är tråkigt att jag skriver att jag är trött hela tiden men jag är trött, jag är trött hela tiden, jag går och drömmer varje dag, jag gör mitt och skiter i resten, jag orkar inte vara glad och pigg hela tiden som jag alltid är. Det är hemskt att så trött. 
Jag slutade skolan tidigt iallafall, gott men det blir inte lungnare för det. Men det är en sak som alltid får mig att le och får mig att komma igång igen, det är när jag kommer till stallet och ser när Zwever kommer till grinden för att hälsa på mig, då kommer energin tillbaka. Emmely hade stannat hemma ifrån sin skola idag och jag slutade tidigt så vi tog en tur tillsammans, det var en diskution mellan mig och Zwever i början för han trippade bara och tittade om kring som om han var i sin egna lilla värld men tog det lite seriösare och red på volt efter jag och Emmely tog och skulle gå åt olika håll. Då minnsan var det en underbar häst jag red på, gud vad duktig han var! Jag blev riktigt nöjd med honom efter att han var så jobbig i början. 

Imorgon så blir det att jag rider själv och då ska vi bara skritta och trava lite på halv-långa tyglar och bara rida ut för att få lite motion. Men det får jag se hur det blir. Hej! 

Toppen dag!

Har varit en riktigt go dag i både skolan och i stallet idag, skoldagen gick fort även om vi hade dom allra jobbigaste lektionerna idag. Kom fort igång med stallet så allt blev klart på ett kick!
Red även Zwever idag och han var super duktig! han var jätte lungn och mjuk. Även om det kändes som om man ville fortsätta rida så har jag alltid gjort så att jag ska sluta när det går som bäst för då blir det en bra start på morgondagens ridpass, så det blev ett ridpass på bara 20min i skritt och trav. Det var bara "basic steps" idag men det är viktigt med. Han har lätt att ta upp huvudet vid halt eller avsakting från trav till skritt, men det gick super idag. 
Kommer somna med ett leénde och hoppas att det går lika bra imorgon. 



Ingen ridning

Tjaa, 
Som rubriken lyder så blir det ingen ridning idag, vi har köpt en säck nu med det nya fodret för Zwever käkade det och han verkade tycka det var gott. Ska ut nu och lasta ut det nykomna hö:t ur trailen så det blir väll lite slit nu då, sedan blir det läxor som ska göras.
hej så länge! 
 

~♥~

Godnatt! Är grymt trött, orkar inte gå en meter till. 
Skriver om dagen i morgon för jag orkar inte blogga mer idag. 
Goodnight!! 
 

^

 

Så snyggt, för snyggt, ååh! vill ha julafton!

Jag tror jag dör snart, jag kom in på fel sida och hamnade på en sida med väldens snyggaste utrustning!
Men jag kan lika gärna glömmat, det är bara sånna fin,fina saker man får på julafton under granen...
Men har ni sett något så snyggt tidigare? Det var inte jag gjort iallafall. Jag hatar och svära men måste säga att detta var så jälva snyggt!!
Vill haaaaaaa! åh.
Älskar detta tränset, det finns ingen käkrem och se hur nosgrimman är formad,
jag har sett många gånger att det blir skav på det lilla käkbenet som sticker ut eller vad den delen heter men nosgrimman är formad så det inte trycker på det. Samtidigt har det varit vetrinärer som har varit med och designat detta träns för bästa funktion.

Har ni sett domhär benskydden tidigare?!  Det har inte jag iallafall, och ni som har
följt mig vet att jag älskar läder och marin resår på allt och vackra detaljer.
DingDingDing!! jag är en vinnare,detta är precis detta jag har snackat om!
Detta är det jag kallar snygg stil! , fatta vad snyggt det hade varit att ha HV polo's
martingal till! Tänk er bara.

Jag säger inget mer än ♥!

2013-02-09

God morgon för vissa, god förmiddag för resten! 
Jätte vacket väder som består av sol och snö. 
Ska om en stund ut och rida med Emmely, vi får se när hon vaknar bara.
Kan gissa på att det blir en "upptäckardag"  som betyder att det blir en låång skritt tur och med säkerheten först så kommer vi nog kika på nya ridvägar. Det var otroligt länge sedan jag och Emmely red med varandra nu(?)
Det känns som det iallafall, så jag ser fram emot vad vi kommer hitta på med för skojj idag. 
Det kommer sluta som alltid, att vi möts, vi skrittar, vi pratar, vi kollar på klockan och upptäcker att vi har ridit för länge. Standard! men kul. 

Vi var på föreläsning igår ju, jättebra föreläsning! det var vettiga saker dom tog upp, snyggt upplagt och många bra tips. Jag berätta lite om Zwever, om hur han är, hur han är uppbygd, hanns beteénde och hur han beter sig vid fodring och dom rekomenderade och gav mig prover på deras "Irish Mash" som man blötlägger, det var många som använder sig av detta som var på föreläsningen och dom rekomendera detta och dom tycker det fungerade jättebra. Så om han käkar detta så köper vi nog förmodligen detta foder. 
Läs gärna om det på deras info om "Irish Mash" på länken nedanför:
http://www.funhorse.se/shop/product/irish-mash-15-kg-sack

Kul att testa om det fungerar.
Dom sa att om Zwever käkade detta så skulle vi pröva detta i en månads tid och se hur det fungerar så skulle vi höva av oss till dom hur det värkade. Superbra tyckte jag :) 

På gång..

Tja, 
Det blir ett litet "släng inlägg" nu. 
Ska åka och vara med på en föreläsning nu som heter -Info kväll om djurens välmående, 
så det ska bli intressant, 
Hejdå! 




Driva om att sälja beg. ryttarstjärna ?!

HAHA, jag skrattade så jag la mig på golvet! 
Det är någon som kallar sig Amelie Wildén och skriver att hon säljer rutinerat ryttare pga har tappat intresse! 
Tycker lite synt om Roffe faktiskt.
Kolla själva! 
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=534786




Beroendeframkallande.

Som rubriken lyder...
Nu när man är sjuk, sitter hemma hela dagarna och går fram och tillbaka i huset utav ren rastlöshet. 
Nässpray och Alvedon är ens enda bästa vän och det finns ingen som kan prata eller enns ringa och säga något kul så man kan iallafall få ett skratt om dag en. Det är så det är att vara sjuk, trisst och osocialt helt enkelt. Det värsta tror jag nog är att inte få åka till Zwever, det är verkligen hemskt, lite som om man är en hund som hela tiden drar i koplet men kommer endå ingen stans. Nepp, fokus på ämnet. När man inte har något att göra under dagarna så finns det alltid en dator som är lite läskande att sätta sig vid och knappa lite på och när man väl sitter där så går timmarna som ett fingerknäppe *Klick* så var dagen slut, men det är ju något inressant att kolla på datorn också, annars så hade inte det varit så kul, ellerhur? Så i mitt fall är det hästutrustning, och det är då tankarna sprider sig, man kollar allt mer på samma saker hela tiden och fäster sig allt mer och mer för det som man tycker är snyggt, tillslut är man desperat utav det, eller kanske inte desperat men när man inte har något annat för sig så gör man inte något annat än att leta över allt på internet. Det värsta är ju att det som jag kollar på finns inte längre att köpa... och då kollar man runt, man försöker hitta det överallt, webbsidor, utlandet, köp&sälj sidor, googlar på det, man hittar det inte. Bara det nya sortimentet utav nya färger, men det är inte det jag vill ha, Åh, visst jag kanske inte ska köpa det men det är endå kul att veta var det finns om man ska köpa det någon gång men det enda problemet är ju nu att det inte finns någonstans. Så jag kollar runt lite överallt, jag har sökt i lite intressanta länder också, som England, Norge, Tyskland, Italien och Danmark, så det roligaste är nog att försöka hitta rätt kategorier, jag skulle titta på träns på italienska sidorna och kom in på olika vin sorter? hur kunde jag komma ifrån träns till vin? Italienare säger jag bara ;) 
 
Det är detta jag kollar efter,
(det gamla sortimentet)
Jag hittade denna grimma även på eBay men ingen annan stans.
Jag tycker den liknar Hööks JH colegion läder grimma, men denna är snyggare för ca samma summa.
Domma benskydden är lätta att hitta faktiskt, bara googla så hittar ni dom,
bara att bakskydden är lite svårare att hitta faktiskt ;) 
Denna Hoppgjord hitar jag ingen stans! inte enns beg. Det är nog den som irriternar mig mest,att den inte finns absolut inte någon stans. 
Visst att den likanar Glen Gordon's men HV Polo'n är snyggare med alla detaljer +
HV Polo'n är mycket billigare och snyggare! 
Och slutligen! Det snyggaste, Åh, kär! 
Denna förbygeln/martingalen är ju för snygg, 
Får nästan rysningar när man tänker på hur snygg den hade varit på Zwever! 
Den är också lik GG's men det är ju alla detaljer och dom tydliga vita ränderna.
Jag hade ju en ifrån GG men den fick av?! fråga mig inte hur eller varför men den gick av.

Det nya sortimentet som finns överallt...
Om man frågar mig, så är denna grimman inte snygg alls, den finns i blått
och brunt också men dom är inte snyggare än den andra grimman för det.
 
Ussh!, eller ah, helt okej men det ska vara läder! , älskar läder, det är snyggt, 
stilrent och lätt att matcha med! Och om man sköter om det så håller det en 
hel livstid, men det gör inte gummi/plast/konstigt material, tillslut så blir det
repigt och fult och det uppkommer flikar och ah? Men jag ska inte säga för 
mycket då jag kommer säkerligen köpa något liknande i denna typ av skydd
i framtiden bara för att jag skriver massa dumt om det nu. Stilar förendras ju? 
Nu tänker ni säkert, den ser lika dan ut fast med brun resår, men nej! 
Kolla på alla detaljer, dom är inte lika och det är fortfarande snyggare med 
blått ju. Jag tycker denna gjord är snygg bara att det har tagit över den äldre
modellen och jag vill ha den andra häldre. Ni hajjar grejjen.
Detta är ju lite lika dant som med hoppgjorden, den är faktiskt snygg bara att den inte
finns i andra färger utom på lädret då, för då kan man välja om man vill ha svart läder
eller brunt läder men den nya martingalen har kvar alla snygga detaljer som den förra
hade, detta är ju faktiskt en smaksak för person till person men jag håller mig till marinblått då det är lite anorlunda och snyggt och marin är även en färg somm matchar allt.  

Får se och jag hoppas att det kanske finns på Gbg horse show 2013 ? 

Jadu, vad ska man säga...?

Zwever påminner mig varje gång...♥
Nejdå, det är inget jobbigt så, man måste bara vara lite snabb ;) 

#Facebook
 

Big dreams,

Har tagit mig tid att skriva detta inlägget nu då att jag har tänkt på länge att skriva om drömmar, tankar och mål. 
Igentlgen så ska jag inte sitta vid datorn då jag fick någon förkyldning inatt så jag är sjukskriven, men aja. 

Enda sedan jag ville börja rida när jag var 5år så har jag gått på ridskola och då var det redan efter första ridlektionen har jag alltid haft drömmar om egen ponny/häst och jag har aldrig tröttnat på den tanken. Jag har alltid varit mål-medveten och har alltid tänkt stenhårt att jag ska lyckas! Jag har kompisar som har varit uppvuxna med hästar och bott på hästgård hela sitt liv och dom vet ju ingentligen inte vad stort det är att gått och drömt och kämpat om att få en egen häst som i mitt fall 10år. Visst det kom tider som man insåg att "Jag kommer aldrig få en häst" och då kunde jag varit deprimerad i 2-3 dagar och tillockmed börja gråta. Både mamma och pappa sa den klassikern: 
- Det löser sig, det kommer bli bra osv. 
Men man visste själv att dom säger så bara för att göra en glad igen, och det hjälpte ju, man gick ju direkt till datorn och fantisera om att man ser en själv sitter där på hästryggen och hoppa över fantastiga hinder eller att hästen gjorde sina snygga konster på dressyr banan, men när ma var såpas liten som 7-10år så trode man att hästen hoppade över dom stora hinderna på VM av sig själv och piaff, passage, piruett var något hästen kunde innan, men det var när man var liten det. 
Jag minns så väl att när jag spelade sjuk så jag kunde åka till mormor och morfar för dom har ju den finaste gård man någonsin skulle kunna tänka sig, lite renovering i ko-stallet och en hage stor som man inte kunde se slutet av den, det kunde ju inte vara så svårt att fixa, eller? 
Detta var ju redan förra året jag börja tjata på mormor och morfar (2011). Morfar sa inte så mycket om det utan det var mormor som var glasklar med sina "Nej!, det kommer inte vara några mer djur på denna gården utom katterna" men jag tjata och sa hur bra det skulle blir och det är inte alls så svårt att ta hand om hästar och så blir det lite liv på gården igen (Detta fick jag säga många,många,många gånger i flera veckor/månader eller tillockmed år? Hihi). Sedan kom detta lilla svaga Ja, okej då, som hördes tyst med en suck framför spisen hemma hos mormor och morfar och jag rusar fram till deras hemtelefon innan dom hinner säga något annat och ringer mamma och jag säger: 
-Mamma gissa vad jag får?, 
-Nä, vadå? sa mamma.
-JAG FÅR HA STALLPLATS HÄR PÅ MORMORS OCH MORFAS GÅRD!!! 
Det var tyst länge innan jag fick något svar och det lät inte så glatt heller, för ni förstår... Mamma hade tänkt ut detta, hon sa alltid "om du får ha stallplats hemma hos mormor och morfar så får du en egen häst" Mamma visste att mormor aldrig skulle säga "ja" men om man heter Michaéla och har en vilja av stål, då går det. Jag vet inte vad mamma sa efter detta, samtidigt så brydde jag mig inte heller, jag fick ju ha häst/ponny. Men det har varit mycket slit sedan dess, stallet var inte alls bara och "fixa" hagen vad det jobbigaste man kunde sätta upp och eltråden skar in i fingrarna när man skulle sätta upp tråden så att man fick blåser eller börja blöda även när man hade handskar på sig. Vi började med stallet vid september 2011 tror jag och blev helt klara när vi insåg att shit ?! vi har köpt häst. Så stallet blev klart och hagen lika så samma vecka som innan Zwever kom hem. Vid Oktober 28-2012 kom han hem till oss.
Första hästen/ponnyn brukade man vara typ, den var fin den tar vi! Ååh, kolla vad söt hen är, den köper vi! 
Men NEJ! sådan var inte jag. Jag tror att jag provred på totalt 4st hästar varav 2 var ponnyer och 2 var stor häst (Zwever var en av dom) som jag tänkte den var väll fin, är priset rimligt? vad har den gått? osv. Jag var otroligt kräsen när det gälde att köpa häst. 
 
1:a hästen jag provred var en irlänsk D-ponny connemara som var kritvit, 144 i mkh och var 5år som var nyimpordetad och hade inte gjord någon start i sverige men på filmen så var han hur talangfull som hellst! Så vi åkte ner till skåne  i okrober 2011 och han var helt underbar, men stallet var inte klart och han såldes snabbt som smör i solsken. 

2:a hästen var också en D-ponny, New Forest som var inte lika ung, född 2001 och var 148 i mkh. Jag har sett henne lite runt i krokarna i västra götalands området då dom bode hyffsat nära oss, i Trollhättan. Jag minns inte när vi provred henne men det var sensommar 2012 iallafall. Otroligt fin ponny måste jag säga! jag har alltid tyckt om den ponnyn! jättefin språngkurva och jag vet inte vilken nivå i dressyren hon låg på men otroligt fin dressyr ponny och hopp ponny! lyllo den som får den ponnyn. För att vi inte köpte henne var för att jag mätte mig alltid när jag skulle provrida ponny då jag var livrädd att jag skulle bli för lång för ponny. Vilket jag blev också.
När jag provred den vita connemaran så var jag 1,65m och när jag provred New Foresten så var jag 1.68m det var då jag insåg att jag kommer växa ur ponnyn för fort och det blir ju bara hemskt att köpa den sedan sälja den efter ett halvår. Så vi la ner att skaffa ponny och börja kolla runt lite på stor häst.

3. Hästen var en grå-skimmel valack nyimporterad ifrån holland, född 2006 och var 1,65 i mkh. Vi kollade på denna häst 9 september 2012 i Borås. Verkade jätte trevlig enligt ägaren och när vi väl kommer dit så ser vi en söt häst som sticka ut huvudet ut boxen och kollade nyfiket på oss. Den stod i ett ute stall så dom ledde in den i det stora stallet och var jättetrevlig, gosig osv men jag tyckte det var väldigt konstigt att dom hade dubbla paddar under sadeln? och när dom ledde ut han i paddocken så började dom longera honom först innan dom skulle sätta sig upp på honom. Han var jätte vild när dom longera, bocka, sparka, stegra, skena och vi hade redan bestänt oss, vi ville inte ha honom, men vi lät dom sitta upp för tanken slog ju att den var fin i ridningen. Men nej! hon som skulle hoppa upp kom halvägs upp i sadeln innan han slet sig och försöke få av henne vilket resultera att hon hamna på hästens rumpa och fick en spark i magen så att hon tappa andan. Dom frågade om dom skulle försöka igen men jag och mamma sa att vi inte ville ha honom och bad dom kolla upp om han har ont i ryggen eller något. 

Det kom en period som jag tänkte att nu när jag väl får köpa häst så finns det inga. Jag var ledsen och skrolla ner på första sidan på www.hästnet.se och ser den fjärde hästen som jag absolut ville titta på. 

4:de hästen är en svettfux med ljusare man och svans importerad ifrån holland men han kom till sverige som 2åring, född 2004 och var en kwpn tp. 1,68 i mkh. jag kollade på hans försäljnings video säkert minst 400-500 gånger och mamma var ju ganska trött på det här med att åka och kolla på en häst/ponny och alltid hitta ett fel. När jag visade denna snyggingen med snygga luftiga gångarter och hade ett piggare temprament och hoppade riktigt fint (när man kommade på vidion iallafall) det var det intrycket jag fick av honom, mamma sa att hon blev glad utav att kolla på honom men hon ville att vi skulle lungna oss, vi kollade ju på häst samma dag som jag hittade denna häst. Jag mejlade iallafall, vad skulle kunna hända? Jag berättade att jag hade mejlat på honom, mamma lät lite halv nöjd på ett possetivt sätt och sa " Okej! ". jag frågade lite saker och fick reda på det man ville veta om honom och det lät verkligen jättebra!  Vi bestämde första provridningen 16 september 2012, klockan 10 FM, tror det var och vi träffade hans ägare på gårdsplan som visade oss in till stallet, där stod en jätte läcker, söt och nyfiken häst på stallgången som hade rumpan emot oss men huvudet vänt och kollade med öronen rakt på oss och man blev aldedes varm i hjärtat när han kollade på det sättet. Vi gjorde iordning honom så satte hon upp först och det såg jätte snyggt ut och han värkade exakt som hon beskrev honom, pigg men känslig och lyssna bra för vikthjälperna, det var precis så det var. Jag var dödsnervös att hoppa upp, jag tycker det är jätte svårt att hoppa upp en helt främmande häst som är riden på ett sätt som jag inte är van med. Jag kan ju vara ärlig och säga att det gick inte alls bra. Det gick fort och det var okontrollerat och det fanns inte någon som alls broms och hanns stora gångarter också, ingen bra combo! 
När vi var klara så tackade vi för oss och sa att vi hör av oss. 
När vi åkte hem var jag först besviken, men efter en stund så blev jag arg, jag hade kunnat göra det bättre, så mycket bättre!! Åh, jag minns vad arg jag var så det första jag sa bara efter en bra stund av tystnad, det var "Jag vill/ska försöka en gång till" Mamma sa med en gång att hon inte tror att det kommer gå bättre, men hon gav mig en sista chans. Den 30 september så fick jag min andra chans och jag satt upp först och det började bra, det gick så mycket lättare andra gången än första, jag bestämde mig för hur jag skulle göra, jag tänkte ut allt innan jag gjorde något och jag tror alla blev iallafall lite förvånade men allra med jag! jag var så förvånad så det kändes som att det var två olika hästar jag provred. När denna gång var klar så var jag överlycklig, jag visste då! det var han jag ville ha! Mamma var nöjd och hon tyckte det såg bra ut, och det slank ut en mening ur mamma som sa " Detta kommer bli bra". Den 9 oktober gick han igenom besiktningen med blanka papper, vi skrev på ägarbytet, det var en riktigt trevlig familj som var med och skrev på. Efter att vi tackade för oss så jag fattade nog först inte att jag blev hästägare fören vi var påväg en liten bit hemmåt, men när jag väl förstod det så var jag nog världens lyckligaste person, jag grät av lycka, mamma blev först orolig tror jag men hon förstod nog väldig snabbt vad det var. Den 28 Oktoer kom han hem. Zwever! Den bästa hästen jag kunde få! Min största dröm hade gått i uppfyllelse! 

 
Del 2 får komma ut snart om mål och förväntningar, jag måste bli frisk tills i morgon då jag har nationella prov i morgon och måste gå upp och vila, tjao!

Big dreams makes little thinks big!

God natt på er, sov gott! 
Jag gör ett vettigare inlägg imorgon så kommer ni förstå rubriken i morgon! 

Fina prinsen! 

Duktiga pojk ♥

Måste säga att Zwever var riktigt duktig idag! Lungn och avslappnad och var jätte trevlig. 
Det blev ett ridpass på ca:50min och allt bara flöda på, gött var det att känna den känslan igen efter en riktigt pigg häst hela veckan, det var en fin avslutning på denna vecka. Imorgon är det vecka 6! vilket betyder att det är två veckor kvar till sport-lovet, får vi se också om det blir att skolan ska åka till Hovfjället iår med? Taggar hjärnskakning igen då, haha. 
Jag och mamma har städat hela huset idag också. Jag fick sova idag så jag vaknade vid kl:11.00 någon gång och frukosten var klar när jag kom ner så det var bara att sätta fart att städa efter det. När vi väl var klara så åkte vi ut till stallet vid två tiden tror jag och gjorde klart stallet efter ridningen. Blir hem nu och sätta sig framför soffan och käka chips och cola! 
Tjao// 
#Ny Bildbomb.
(Inga galoppbilder pga otroligt suddiga) 

Pigg häst!

Hejsan, Måste säga att just nu så har jag en dynamit-häst! Det är på gränsen att explodera hela tiden! Han har varit sådan sedan det blev plus+grader. Jag hade tänkt att köra lite markarbete idag, men det blev ändrade planer... Jag red på volt och hade tänkt att ha upphöjda bommar på volten som skulle sluta som serpentin-bågar. Men nej! jag började arbeta honom på volten i skritt ganska länge i båda varven och när vi väl kom fran i trav var det fullt av energi i honom, hans benlyft var högre än vanligt och så försökte jag få honom ner i skritt igen men det gick inte, han bara trippade och trippade och trippade, fick något skritt steg ibland. I traven så fick han för sig något som jag inte riktigt kan förklara, det var inte bock-språng utan han skuttade iväg typ 3-5-7 skutt? 
Vid sånna tillfällen undrar man om man vill fatta galopp? Men jag bet ihop och gjorde en fattning och det var en otroligt luftig galopp, det gick inte fort men men var hög och stor utan att det varken rusa eller fick för fort. Gjorde 2-3 fattingar i varje varv och skritta av honom så får vi se om det blir någon markarbete i morgon. 

Kommer lite bilder ifrån dagen, visst att det är många bilder som jag sitter tokigt på och skänkeln ligger för långt bak, mina miner ser ut som att jag är livrädd (som jag inte var). Zwever går i för hög form och kan se ihoptryckt ut, och det är mycket man kan klaga på men det är så det är när man inte rikting vet vad som han kan hitta på för bus eller att man vet at "snart smäller det"  ;) 
Men han är otroligt charmig!!!
Det var fint väder iallafall! 
#Bildbomb#
(Såhär kunde det se ut när jag försökte sakta ner till skritt och han trippade istället)
(Skutt, skutt! ja så här såg det ut ungefär också, större eller mindre skutt) 
Slutligen tog jag med mig Yes ut som hand-häst på avskrittningen så båda små pollarna fick sig lite motion. 
Det har väll varit en helt okej dag, det kan inte gå perfekt varje gång. God natt på er! 

Mitt hjärta är så snygg!


RSS 2.0